محمد دریس (ترجمه ژورنال تیلور و فرانسیس)
چکیده
ایتالیا یکی از کشورهایی بود که تحت بحران شدید کرونا (COVID-19) قرار گرفت. یکی از شدید ترین اثراتی که این بیماری داشت بر دنیای ورزش این کشور اروپایی بود. در این مقاله به اکتشافاتی که در حوضه استرس و فشار های روحی روانی که این بیماری بر اثر قرنطینه بر سر ورزشکاران و ناکارامدی انان در این دوران آورد بررسی خواهیم کرد. تفاوت ها در این تست بر اساس نوع جنسیت، نوع ورزش ( برای مثال فردی و تیمی) و سطح رقابت (ورزشکاران حرفه ای و آماتور) مورد بررسی قرار گرفته. این پژوهش پس از یک ماه قرنطینه شروع و بر ۱۱۳۲ ورزشکار تست شد. مقایسه های جمع آوری شده در دوران همه گیر و قبل از آن تفاوت های چشمگیری داشتند. یافته ها نشان میدهد که این بحران همه گیری باعث افزایش استرس، ناکارامدی، مشکلات روحی روانی و اجتماعی آنها شده. بطور خاص زنان نمرات بالاتری در استرس، مشکلات روحی روانی و همچنین ناکارامدی بیشتری نسبت به مردان داشتند. ورزشکاران حرفه ای استرس کمتر و عملکرد اجتماعی بهتری نسبت به ورزشکاران اماتور داشتند. از نگاه کاربردی، رژیم های آموزشی و رفتارهای سالم در طی بحران همه گیری باید به عنوان عادت های استاندارد برای سلامتی و رفاه عمومی معرفی شوند. همچنین باید پروتوکل های خاصی برای تشویق زنان و ورزشکاران اماتور موزد استفاده قرار گیرد.


covid-19



covid-19
کرونا چیست ؟
کروناویروسها به انگلسیی Coronaviruses. کروناهاگروهی از ویروس ها هستند که باعث بیماری پستانداران از جمله انسانها یا حتی پرندگان میشوند . در انسان باعث ایجاد بیماری عفونت تنفسی مانند سارس (نوعی بیماری خطرناک تنفسی) که به ندرت باعث مرگ میشوند . در گاو ها یا خوک ها و … ممکن است باعث اسهال شود و در پرندگان باعث بیماری های تنفسی میشود. هیچ دارویی یا واکسنی یا ضد ویروسی (انتی بیوتیک) برای درمان قطعی این بیماری وجود ندارد. تا الان اعتقاد بر این است که کرونا ویروس ها باعث ایجاد سرماخوردی در کودکان و بزرگسالان میشود . کرونا ویروس یا علام تب یا زائده های متورم مخصوصا در زمستان یا بهار میشود. شیوع کرونا ویروس انسانی از سال ۲۰۰۳ همراه با سندرم حاد تنفسی(سارس یا SARS) شروع شد . تا الان هفت نوع از این ویروس های کرونا برای انسان ها و ۱۱ نوع برای حیوانات شناسایی شده
COVID-19
بیماری کروناویروس ۲۰۱۹ (به انگلیسی: Coronavirus disease 2019) یا کووید-۱۹ (انگلیسی: COVID-19)[۳] که به آن بیماری تنفسی حاد انکاو-۲۰۱۹ یا بهشکل عمومی به آن کرونا نیز میگویند (انگلیسی: ۲۰۱۹-nCoV acute respiratory disease) نیز گفته میشود، بیماریای عفونی است که بر اثر کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ (SARS-CoV-2) ایجاد میشود. این بیماری دلیل دنیاگیری ۲۰–۲۰۱۹ کروناویروس است. علایم معمول آن تب، سرفه، تنگی نفس و به تازگی نابویایی هستند. درد عضلانی، تولید خلط، گلودرد، ناچشایی و سرخی چشم از جمله نشانههای کمتر معمول آن هستند.
استرس
فشار روانی، تنیدگی یا استرس (به انگلیسی: stress) در روانشناسی به معنی فشار و نیرو است. تنش و هر محرکی که در انسان ایجاد تنش کند، استرس زا یا عامل تنیدگی نامیده میشود. استرس یک فشار روانی و احساسی بیش از حد تحمل فرد است. در واقع استرس زمانی ایجاد میشود که ما نتوانیم با فشارهای کوچک کنار بیاییم. استرس در افراد مختلف متفاوت است، ممکن است عاملی برای فردی ایجاد استرس کند ولی در فرد دیگر، به هیچ عنوان استرس ایجاد نکند


covid-19

شیوه تست:
شرکت کنندگان
ما ۱۱۳۲ ورزشکار ایتالیایی (۵۳۷ مرد ، ۵۹۵ زن) با میانگین سنی ۲۷٫۴۷ سال را که در مسابقات انفرادی (به عنوان مثال تنیس، گلف، شنا؛ ۵۳۹ نفر) یا تیمی (به عنوان مثال فوتبال، بسکتبال و راگبی ؛ ۵۹۳ نفر) انتخاب نمودیم.بر اساس عملکرد ورزشکاران، آنها را دو دسته؛ افراد مبتدی (یعنی سطح منطقه ای یا دانشگاهی ؛ ۴۶۷ نفر ) و متخصص (یعنی سطح ملی یا بین المللی ؛ ۶۶۵ نفر) تقسیم نمودیم.
معیارها
مقیاس استرس درک شده
استرس درک شده ورزشکاران از طریق نسخه ۱۰ مادهای ایتالیایی ارزیابی شده است ( مطالعه بیشتر IPSS-10; Mondo et al., 2019 ). این مقیاس براساس تئوری ارزیابی استرس Lazarus ساخته شده است و اندازه گیری میشود که جنبه های زندگی فرد غیرقابل کنترل، غیرقابل پیش بینی و بیش از حد غیر قابل درک است به طور خاص افکار و احساسات مربوط به وقایع استرس زا را که در یک ماه قبل از تشخیص رخ داده ارزیابی میکند. این تست شامل شش مورد منفی است (به عنوان مثال، در ماه گذشته، چقدر احساس ناتوانی در کنترل زندگی خود را داشتهاید؟) و چهار مورد مثبت (به عنوان مثال، در ماه گذشته ، چند بار احساس موفقیت در کنترل زندگی خود را داشتهاید؟). نمره دهی در مقیاس ۵ درجهای لیکرت صورت میگیرد(به عنوان مثال ۰ هرگز و ۴ اکثر اوقات). پس از بدست آوردن تمامی نمرات آنها را جمع و به نمره ای بین ۰ تا ۴۰ میرسیم که این عدد نشان دهنده میزان استرس درک شده در ورزشکاران است.
مقیاس حالتهای روانی – اجتماعی
حالات روانی-اجتماعی ورزشکار از طریق ۱۴ ماده (PBS-S) که اخیراً توسط روئیز و همکارانش در سال۲۰۱۹ ایجاد شده است، اندازه گیری میشد. ارزیابی حالات روانی-اجتماعی بر اساس اصل IZOF انجام می شود که ورزشکاران معمولاً چندین حالت احساس خوشایند و ناخوشایند را تجربه می کنند، که ممکن است برخی ازآنها برای تقویت عملکرد یک ورشکار مفید باشد در حالی که برای دیگران اینگونه نخواهد بود (Hanin، ۲۰۰۰، ۲۰۰۷).
۱۴ ماده از مقیاس PBS-S شامل روش عملکردی (یعنی بدنی، شناختی، ارادی، خوشایندی، عملیاتی، رفتاری و عصبانیت) و روش ناکارآمدی (اراد ، عصبانیت ، اضطراب ، عملیاتی ، شناختی ، حرکتی) تقسیم میشود، را ارزیابی می کند. مقیاسهای نمرهدهی از ۰ (اصلاً هیچ چیز) تا ۴ (خیلی زیاد) اندازه گیری میشود. این موارد شامل از ۳-۴ توصیف مترادف نیز میشود، جدا از حالتهای عاطفی که شامل ۶ توصیف است.
روش ارتباط
با ورزشکاران از طریق تلفن، ایمیل و شبکههای غیر رسمی ارتباط برقرار کردیم. آنها پس از امضای قرار داد رضایت در یک نظر سنجی مبتنی بر وب شرکت کردند. این نظر سنجی تقریبا ۱۰ روز به طول انجامید.این تست شامل اطلاعات اجتماعی (به عنوان مثال آیا شما مربی هستید؟، با اعضای تیم خود در ارتباط هستید؟) اطلاعت جمعیتی، نوع ورزش، سطح رقابت، روش های آموزشی و تمرین در شرایط قرنطینه و تاثیر کلی درک شده از بحران کرونا ویروس سوال پرسیده شد. دوهزار ورزشکار ۱۸ سال یه بالا این نظر سنجی را کامل کردند. پس از برسی پاسخ ها ۱۱۳۲ ورشکار واجد شرایط انتخاب شدند. اطلاعات به صورت ناشناس از طریق کد شناسایی متشکل از اول نام و تاریخ تولد جمع آوری شدند. این مطالعه مطابق با اعلامیه هلسینکی انجام شده و توسط هیئت بررسی نهادی مرکز تحقیقات ما تأیید شده است.
نتایج
جدول ۱: استرس (به همراه انحراف معیار)، فشارهای روانی عملکردی و اختلالات روانشناختی اجتماعی قبل و در طی بیماری همه گیر COVID-19 .
جدول ۲: مقایسه بین نمرات استرس درک شده حالات روانی-اجتماعی عملکردی و ناکارآمد جمع آوری شده در طول و قبل از COVID-19.
SE = خطای استاندارد ، df = درجه آزادی ، Difference=تفاوت
Cohen’s d=یک اندازه مناسب برای مقایسه دو استاندارد است. همچنین در متاآنالیز به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد.
t-statistic=نسبت خروجی مقدار برآورد شده یک پارامتر از مقدار فرضیه آن به خطای استاندارد آن.
جدول ۳: معنی ها (و انحراف معیارها) بر اساس جنسیت ، نوع ورزش و سطح رقابت
جدول ۴: نتایج MANOVA بر اساس جنسیت ، نوع ورزش ، سطح رقابت و تعاملات آنها
MANOVA=تحلیل واریانس چندمتغیره
Wilks λ=توزیع لامبدا، توزیع احتمالی است که در آزمون فرضیه چند متغیره مورد استفاده قرار می گیرد، به ویژه در آزمون نسبت احتمال و تحلیل واریانس چند متغیره
بررسی
هدف از این مطالعه بررسی تأثیرات همه گیری COVID-19، در مسابقات، روال های ورزشی، عدم دسترسی به محیط های آموزشی و هم تیمیها و عدم اطمینان عمومی بر فشارهای روانی و روانشناختی اجتماعی ورزشکاران بود. در ابتدا ما داده های جمع آوری شده در طول بحران COVID-19 را با داده های جمع آوری شده قبل از همه گیری مقایسه کردیم. سپس جنسیت، نوع ورزش و اختلاف سطح رقابت را در طی همه گیر کنونی بررسی کردیم.
همانطور که انتظار می رفت، یافته ها نشان دادند که همه گیری باعث افزایش قابل توجهای از استرس، فشارهای روانی عملکردی و اختلالات روانشناختی اجتماعی ناکارمدی در مقایسه با شرایط قبل از COVID-19 بر ورشکاران داشته است. این اثرات مضر مشاهده شده بر روی زنان و مردان شرکت کننده به احتمال زیاد ناشی از ویژگی ها و خواسته های منحصر به فرد هر شخص در طول این دوره بوده است. یافته ها با تحقیقات قبلی در مورد بحران سلامتی روانی در جمعیت عمومی نیز مطابقت داشته است. به عنوان مثال، شیوع بیماری SARS در سال ۲۰۰۳ در هنگ کنگ به عنوان یک “فاجعه سلامت روان”، همراه با بیماریهای روانی طولانی مدت مانند اختلال استرس پس از سانحه و افسردگی توصیف شد (ماک و دیگران ، ۲۰۰۹).


covid-19

تفاوت قابل توجهی از نظر جنسیت در استرس و احساسات درک شده مشاهده شده است. زنان به طور کلی امتیازات بالاتری نسبت به مردان در استرس درک شده داشتهاند. در مطالعات ما زنان نمرات بالاتری در استرس و حالات روانی-اجتمای ناکارآمدی و همچنین نمرات کمتری در حالات روانی-اجتماعی عملکردی داشته اند. این نتایج را می توان با توجه به فرضیات تئوری نولن-هوکسما تایید کرد (۱۹۹۰). این نظریه نشان داده است که زنان در هنگام مشکلات تمایل به نشخوار فکری دارند در صورتی که مردان تمایل به حواس پرتی دارند. این نشخوار فکر به نوبه خود میتواند باعث افرایش روحیه منفی شود که درک شرایط سخت را بدتر میکند و این روند موجب افرایش اضطراب زنان میوشد. علاوه بر این، چنین اختلافاتی میتواند توضیحات منفی محیطی و جنسیتی داشته باشد. ورزشکاران مرد وضعیت اقتصادی بهتر و همچینین برنامه زمان بندی بهتری در تقویم ورزشی نسبت به زنان دارند. به نظر میرسد ثبات اقتصادی ورزشکاران زن به دلیل این همه گیری در معرض تهدید است. بنابراین، در این سناریو بحران اقتصادی و اجتماعی، در مقایسه با مردان ورزشکاران زن بیشتر افسرده می شوند (Hankin & Abramson، ۱۹۹۹). با توجه به یافته ها و نظریه عینیت مینوان بیان کرد که زنان معمولا درونگرا هستند. (Fredrickson & Roberts, 1997). با توجه به این دیدگاه میتوان نتیجه گرفت که زنان بیشتر دچار اضطراب و سلامت روان میشوند.
علیرغم شرایط قرنطینه و عدم توانایی در حفظ روال تیمی و تعاملات عادی، ورزشکاران تفاوت قابل توجهی بین ورزشهای فردی و تیمی مشاهده نشد. یافتهها تا حدی زیاد با این ایده که روابط مثبت با دیگران (مانند هم تیمیها) به کیفیت خلق خوی، احساسات، عواطف و طور کلی روان اجتماعی تاثیر دارد مغایرت داشته است. از دلایل عدم تفاوت بین ورزشهای فردی و تیمی ممکن است به این دلیل باشد که متخصصان ورزش و بهداشت روان، احتمالاً تلاش می کنند تا ورزشکاران بتوانند بهتر با شرایط نگران کننده کنونی کنار بیایند. در بخش جامعه شناسی این نظرسنجی، بیشتر ورزشکاران (حدود ۸۰٪) گزارش دادهاند که از طریق وب با مربیان یا سایر متخصصان خود در تماس بودهاند.
ما همچنین تأثیر COVID-19 را بر استرس ادراک شده و حالات روانی-اجتماعی ورزشکاران با توجه به تفاوت سطح رقابت بررسی کردیم. بر اساس بالاترین استاندارد عملکرد ورزشکاران، همانطور که توسط Swann و همکاران پیشنهاد شده است. ما بین متخصصان (یعنی سطح بین المللی ، ملی) و ورزشکاران تازه کار (یعنی سطح منطقه ای ، دانشگاهی) تفاوت قائل شدیم. اگر چه ما اختلافاتی در استرس روان-اجتماعی در حوضه ناکارآمد ورزشکاران در این دوران پیدا نکردیم ولی مشاهده کردیم که ورزشکاران متخصص با استرس درک شده کمتر و سطوح بالاتری از روان-اجتماعی عملکردی نسبت به ورزشکاران تازه کارها داشتهاند. این امر با یافته های آنشل و همکارانش (۱۹۹۷ ، ۲۰۰۹) موافقت می کند که نشان می دهد ورزشکاران متخصص به طور کلی در مقابله با مشکلات بهتر عمل می کنند و در تنظیم احساسات موفقتر هستند. ورزشکاران متخصص احتمالاً بیشتر در زندگی ورزشی سرمایه گذاری کردهاند و بهتر می توانند با شرایط استرس زا و نامطمئن کنار بیایند. به احتمال زیاد، این ورزشکاران از جلسات تمرینی شبیه سازی مسابقات واقعی سود بیشتری میبرند و به طور موثری یاد می گیرند که چگونه با عوامل حواس پرتی و عوامل استرس زا مقابله کنند. در نتیجه آنها حتی در زمان های دشوار نیز می توانند این مهارت ها را از ورزش به سایر حوزه های زندگی منتقل کنند. یافته های ما همچنین با نتایج تحقیقات قبلی که نشان می دهد ورزشکاران متخصص شدت بیشتری از احساسات عملکردی خاص، علائم بدنی، شدت اضطراب شناختی و جسمی کمتری را در مقایسه با ورزشکاران تازهکار تجربه می کنند، موافق است.
نتیجه
هدف اصلی مطالعه ارائه بینشی در مورد استرس و حالات روانی-اجتماعی ورزشکاران ایتالیایی در طی بیماری همه گیر COVID-19 بود. با وجود این یافته های همچنان نیاز به مطالعات بیشتر است. از نظر عملی، ما پیشنهاد می کنیم که رژیم های آموزشی و رفتارهای سالم در هنگام بحران های همه گیر باید به عنوان عادت های استاندارد برای سلامتی و رفاه معرفی شوند. این یافته ها و یافته های آینده می توانند روش های جدید و موثرتری را برای حمایت از ورزشکاران در زمان بحران مشخص کنند. به عنوان مثال، تکنیک های خودتنظیمی برای بهبود حالات روانشناختی اجتماعی به ورزشکاران توصیه شود. علاوه بر این، تفاوت های مشاهده شده از نظر جنسیت و سطح رقابتی، لزوم تهیه پروتکل های خاصی برای زنان یا ورزشکاران تازه کار در این چنین شرایط لزوم است.
منابع
- Anshel, M. H. , & Kaissidis, A. N. (۱۹۹۷). Coping style and situational appraisals as predictors of coping strategies following stressful events in sport as a function of gender and skill level. British Journal of Psychology , ۸۸ , ۲۶۳–۲۷۶. https://doi.org/10.1111/j.2044-8295.1997.tb02634.x [Crossref], [PubMed], [Web of Science ®], [Google Scholar]
- Anshel, M. H. , Sutarso, T. , & Jubenville, C. (۲۰۰۹). Racial and gender differences on sources of acute stress and coping style among competitive athletes. The Journal of Social Psychology , ۱۴۹ (۲), ۱۵۹–۱۷۸. https://doi.org/10.3200/SOCP.149.2.159-178 [Taylor & Francis Online], [Web of Science ®], [Google Scholar]
- Bortoli, L. , Bertollo, M. , Filho, E. , di Fronso, S. , & Robazza, C. (۲۰۱۷). Implementing the TARGET model in physical education: Effects on perceived psychobiosocial and motivational states in girls. Frontiers in Psychology , ۸ , ۱۵۱۷. https://doi.org/10.3389/fpsyg.2017.01517 [Crossref], [PubMed], [Web of Science ®], [Google Scholar]
- Bortoli, L. , Bertollo, M. , & Robazza, C. (۲۰۰۹). Dispositional goal orientations, motivational climate, and psychobiosocial states in youth sport. Personality and Individual Differences , ۴۷ , ۱۸–۲۴. https://doi.org/10.1016/j.paid.2009.01.042 [Crossref], [Web of Science ®], [Google Scholar]
- Brebner, J. (۲۰۰۳). Gender and emotions. Personality and Individual Differences , ۳۴ (۳), ۳۸۷–۳۹۴. https://doi.org/10.1016/S0191-8869(02)00059-4 [Crossref], [Web of Science ®], [Google Scholar]
- Clark, L. A. , & Watson, D. (۱۹۹۵). Constructing validity: Basic issues in objective scale development. Psychological Assessment , ۷ (۳), ۳۰۹–۳۱۹. https://doi.org/10.1037/1040-3590.7.3.309 [Crossref], [Web of Science ®], [Google Scholar]
- Cohen, J. (۱۹۸۸). Statistical power analysis for the behavioral sciences (۲nd ed.). Erlbaum Associates. [Google Scholar]
- Cohen, S. , & Williamson, G. (۱۹۸۸). Perceived stress in a probability sample of the United States. In S.Spacapam & S.Oskamp (Eds.), Claremont Symposium on Applied social psychology. The social psychology of health (pp. ۳۱–۶۷). Sage Publications. [Google Scholar]
- Day, A. L. , & Livingstone, H. A. (۲۰۰۳). Gender differences in perceptions of stressors and utilization of social support among university students. Canadian Journal of Behavioural Science , ۳۵ (۲), ۷۳–۸۳. https://doi.org/10.1037/h0087190 [Crossref], [Web of Science ®], [Google Scholar]
- de Arrieta, P. P. M. , & Arenaza, J. G. (۲۰۱۹). Affective disorders and gender differences. In M.-S.Herrero (Ed.), Psychopathology in women, Incorporating gender perspective into descriptive psychopathology (pp. ۶۱۱–۶۳۸). Springer. [Crossref], [Google Scholar]
- di Fronso, S. , Aquino, A. , Bondár, R. , Montesano, C. , Robazza, C. , & Bertollo, M. (۲۰۲۰). The influence of core affect on cyclo-ergometer endurance performance: Effects on performance outcomes and perceived exertion. Journal of Sport and Health Science . https://doi.org/10.1016/j.jshs.2019.12.004 [Crossref], [Google Scholar]
- di Fronso, S. , Nakamura, F. Y. , Bortoli, L. , Robazza, C. , & Bertollo, M. (۲۰۱۳). Stress and recovery balance in amateur basketball players: Differences by gender and preparation phase. International Journal of Sports Physiology and Performance , ۸ (۶), ۶۱۸–۶۲۲. https://doi.org/10.1123/ijspp.8.6.618 [Crossref], [PubMed], [Web of Science ®], [Google Scholar]
- Fontaine, K. R. (۲۰۰۰). Physical activity improves mental health. The Physician and Sportsmedicine , ۲۸ (۱۰), ۸۳–۸۴. https://doi.org/10.3810/psm.2000.10.1256 [Taylor & Francis Online], [Web of Science ®], [Google Scholar]
- Fredrickson, B. L. , & Roberts, T. A. (۱۹۹۷). Objectification theory: Toward understanding women’s lived experiences and mental health risks. Psychology of Women Quarterly , ۲۱ (۲), ۱۷۳–۲۰۶. https://doi.org/10.1111/j.1471-6402.1997.tb00108.x [Crossref], [Web of Science ®], [Google Scholar]
- Hanin, Y. L. (۲۰۰۰). Individual zones of optimal functioning (IZOF) model: Emotion-performance relationships in sport. In Y. L.Hanin (Ed.), Emotions in sport (pp. ۶۵–۸۹). Human Kinetics. [Crossref], [Google Scholar]
- Hanin, Y. L. (۲۰۰۷). Emotions in sport: Current issues and perspectives. In G.Tenenbaum & R.Eklund (Eds.), Handbook of sport psychology (۳rd ed., pp. ۳۱–۵۸). Wiley. [Crossref], [Google Scholar]
- Hanin, Y. L. (۲۰۱۰). Coping with anxiety in sport. In A.Nicholls (Ed.), Coping in sport: Theory, methods, and related constructs (pp. ۱۵۹–۱۷۵). Nova Science Publishers. [Google Scholar]
- Hankin, B. L. , & Abramson, L. Y. (۱۹۹۹). Development of gender differences in depression: Description and possible explanations. Annals of Medicine , ۳۱ (۶), ۳۷۲–۳۷۹. https://doi.org/10.3109/07853899908998794 [Taylor & Francis Online], [Web of Science ®], [Google Scholar]
- Hooper, D. , Coughlan, J. , & Mullen, M. R. (۲۰۰۸). Structural equation modelling: Guidelines for determining model fit. Electronic Journal of Business Research Methods , ۶ (۱), ۵۳–۶۰. https://doi.org/10.21427/D7CF7R [Google Scholar]
- Hu, L.-T. , & Bentler, P. M. (۱۹۹۵). Evaluating model fit. In R. H.Hoyle (Ed.), Structural equation modeling: Concepts, issues, and applications (pp. ۷۶–۹۹). Sage. [Google Scholar]
- Lades, L. , Laffan, K. , Daly, M. , & Delaney, L. (۲۰۲۰). Daily emotional well-being during the COVID-19 pandemic. https://doi.org/10.31234/osf.io/pg6bw [Google Scholar]
- Lakens, D. (۲۰۱۳). Calculating and reporting effect sizes to facilitate cumulative science: A practical primer for t-tests and ANOVAs. Frontiers in Psychology , ۴ , ۸۶۳. https://doi.org/10.3389/fpsyg.2013.00863. [Crossref], [PubMed], [Web of Science ®], [Google Scholar]
- Lazarus, R. S. (۱۹۶۶). Psychological stress and the coping process . McGraw-Hill. [Google Scholar]
- Lazarus, R. S. , & Folkman, S. (۱۹۹۴). Stress, appraising, and coping . Springer. [Google Scholar]
- Lima, C. K. T. , de Medeiros Carvalho, P. M. , Lima, I. D. A. S. , de Oliveira Nunes, J. V. A. , Saraiva, J. S. , de Souza, R. I. , da Silva, C. G. L. , & Neto, M. L. R. (۲۰۲۰). The emotional impact of coronavirus 2019-nCoV (new coronavirus disease). Psychiatry Research , ۱۱۲۹۱۵. https://doi.org/10.1016/j.psychres.2020.112915 [Crossref], [PubMed], [Web of Science ®], [Google Scholar]
- Mak, I. , Chu, C. , Pan, P. , You, M. , & Chan, V. (۲۰۰۹). Long-term psychiatric morbidities among SARS survivors. General Hospital Psychiatry , ۳۱ (۴), ۳۱۸–۳۲۶. https://doi.org/10.1016/j.genhosppsych.2009.03.001 [Crossref], [PubMed], [Web of Science ®], [Google Scholar]
- Mandolesi, L. , Polverino, A. , Montuori, S. , Foti, F. , Ferraioli, G. , Sorrentino, P. , & Sorrentino, G. (۲۰۱۸). Effects of physical exercise on cognitive functioning and wellbeing: Biological and psychological benefits. Frontiers in Psychology , ۹ , ۵۰۹. https://doi.org/10.3389/fpsyg.2018.00509 [Crossref], [PubMed], [Web of Science ®], [Google Scholar]
- Moesch, K. , Kenttä, G. , Kleinert, J. , Quignon-Fleuret, C. , Cecil, S. , & Bertollo, M. (۲۰۱۸). FEPSAC position statement: Mental health disorders in elite athletes and models of service provision. Psychology of Sport and Exercise , ۳۸ , ۶۱–۷۱. https://doi.org/10.1016/j.psychsport.2018.05.013 [Crossref], [Web of Science ®], [Google Scholar]
- Mondo, M. , Sechi, C. , & Cabras, C. (۲۰۱۹). Psychometric evaluation of three versions of the Italian perceived stress scale. Current Psychology , ۱–۹. https://doi.org/10.1007/s12144-019-0132-8 [Google Scholar]
- Nicholls, A. R. , Polman, R. , Levy, A. R. , Taylor, J. , & Cobley, S. (۲۰۰۷). Stressors, coping, and coping effectiveness: Gender, type of sport, and skill differences. Journal of Sports Sciences , ۲۵ , ۱۵۲۱–۱۵۳۰. https://doi.org/10.1080/02640410701230479 [Taylor & Francis Online], [Web of Science ®], [Google Scholar]
- Nolen-Hoeksema, S. (۱۹۹۰). Sex differences in depression . Stanford University Press. [Google Scholar]
- Parnell, D. , Widdop, P. , Bond, A. , & Wilson, R. (۲۰۲۰). COVID-19, networks and sport. Managing Sport and Leisure , ۱–۷. https://doi.org/10.1080/23750472.2020.1750100 [Taylor & Francis Online], [Web of Science ®], [Google Scholar]
- Pensgaard, A. M. , & Duda, J. L. (۲۰۰۳). Sydney 2000: The interplay between emotions, coping, and the performance of Olympic-level athletes. The Sport Psychologist , ۱۷ (۳), ۲۵۳–۲۶۷. https://doi.org/10.1123/tsp.17.3.253 [Crossref], [Web of Science ®], [Google Scholar]
- Robazza, C. , Bertollo, M. , Ruiz, M. C. , & Bortoli, L. (۲۰۱۶). Measuring psychobiosocial states in sport: Initial validation of a trait measure. PloS one , ۱۱ (۱۲), e0167448. https://doi.org/10.1371/journal.pone.0167448 [Crossref], [PubMed], [Web of Science ®], [Google Scholar]
- Robazza, C. , & Bortoli, L. (۲۰۰۳). Intensity, idiosyncratic content and functional impact of performance-related emotions in athletes. Journal of Sports Sciences , ۲۱ (۳), ۱۷۱–۱۸۹. https://doi.org/10.1080/0264041031000071065 [Taylor & Francis Online], [Web of Science ®], [Google Scholar]
- Robazza, C. , Forzini, F. , di Fronso, S. , & Bertollo, M. (۲۰۱۷). Recovery-stress balance and psychobiosocial states monitoring of road cyclists. In M.Kellmann & J.Beckmann (Eds.), Sport, Recovery, and performance: Interdisciplinary insights (pp. ۶۳–۷۳). Routledge. https://doi.org/10.4324/9781315268149-5 [Crossref], [Google Scholar]
- Ruiz, M. C. , Hanin, Y. , & Robazza, C. (۲۰۱۶). Assessment of performance-related experiences: An individualized approach. The Sport Psychologist , ۳۰ (۳), ۲۰۱–۲۱۸. https://doi.org/10.1123/tsp.2015-0035 [Crossref], [Web of Science ®], [Google Scholar]
- Ruiz, M. C. , Raglin, J. S. , & Hanin, Y. L. (۲۰۱۷). The individual zones of optimal functioning (IZOF) model (1978-2014): Historical overview of its development and use. International Journal of Sport and Exercise Psychology , ۱۵ (۱), ۴۱–۶۳. https://doi.org/10.1080/1612197X.2015.1041545 [Taylor & Francis Online], [Web of Science ®], [Google Scholar]
- Ruiz, M. C. , & Robazza, C. (۲۰۲۰). Emotion regulation. In D.Hackfort & R. J.Schinke (Eds.), The Routledge international encyclopedia of sport and exercise psychology: Applied and practical measures (Vol. 2, pp. ۲۶۳–۲۸۰). Routledge. [Google Scholar]
- Ruiz, M. C. , Robazza, C. , Tolvaren, A. , & Hanin, J. (۲۰۱۹). The psychobiosocial states (PBS-S) scale: Factor structure and reliability. European Journal of Psychological Assessment , ۳۵ , ۶۵۸–۶۶۵. https://doi.org/10.1027/1015-5759/a000454 [Crossref], [Web of Science ®], [Google Scholar]
- Schinke, R. , Papaioannou, A. , Henriksen, K. , Si, G. , Zhang, L. , & Haberl, P. (۲۰۲۰). Sport psychology services to high performance athletes during COVID-19. International Journal of Sport and Exercise Psychology , ۱۸ (۳), ۲۶۹–۲۷۲. https://doi.org/10.1080/1612197X.2020.1754616 [Taylor & Francis Online], [Web of Science ®], [Google Scholar]
- Segrin, C. , & Rynes, K. N. (۲۰۰۹). The mediating role of positive relations with others in associations between depressive symptoms, social skills, and perceived stress. Journal of Research in Personality , ۴۳ (۶), ۹۶۲–۹۷۱. https://doi.org/10.1016/j.jrp.2009.05.012 [Crossref], [Web of Science ®], [Google Scholar]
- Siqueira Reis, R. , Ferreira Hino, A. A. , & Romélio Rodriguez Añez, C. (۲۰۱۰). Perceived stress scale: Reliability and validity study in Brazil. Journal of Health Psychology , ۱۵ (۱), ۱۰۷–۱۱۴. https://doi.org/10.1177/1359105309346343 [Crossref], [PubMed], [Web of Science ®], [Google Scholar]
- Sors, F. , Lourido, D. T. , Damonte, S. , Santoro, I. , Galmonte, A. , Agostini, T. , & Murgia, M. (۲۰۲۰). Former road cyclists still involved in cycling report lower burnout levels than those who abandoned this sport. Frontiers in Psychology , ۱۱ , ۴۰۰. https://doi.org/10.3389/fpsyg.2020.00400 [Crossref], [PubMed], [Web of Science ®], [Google Scholar]
- Ströhle, A. (۲۰۰۹). Physical activity, exercise, depression and anxiety disorders. Journal of Neural Transmission , ۱۱۶ (۶), ۷۷۷–۷۸۴. https://doi.org/10.1007/s00702-008-0092-x [Crossref], [PubMed], [Web of Science ®], [Google Scholar]
- Swann, C. , Moran, A. , & Piggott, D. (۲۰۱۵). Defining elite athletes: Issues in the study of expert performance in sport psychology. Psychology of Sport and Exercise , ۱۶ , ۳–۱۴. https://doi.org/10.1016/j.psychsport.2014.07.004 [Crossref], [Web of Science ®], [Google Scholar]
- Tabachnick, B. G. , & Fidell, L. S. (۲۰۱۳). Using multivariate statistics (۶th ed.). Pearson. [Google Scholar]
- Toresdahl, B. G. , & Asif, I. M. (۲۰۲۰). Coronavirus disease 2019 (COVID-19): considerations for the competitive Athlete. Sports Health: A Multidisciplinary Approach , ۱۲ (۳), ۲۲۱–۲۲۴. https://doi.org/10.1177/1941738120918876 [Crossref], [Google Scholar]
- Tucker, L. R. , & Lewis, C. (۱۹۷۳). A reliability coefficient for maximum likelihood factor analysis. Psychometrika , ۳۸ (۱), ۱e10. https://doi.org/10.1007/bf02291170. [Crossref], [Web of Science ®], [Google Scholar]
- Van Bavel, J. J. , Boggio, P. , Capraro, V. , Cichocka, A. , Cikara, M. , Crockett, M. , Crum, A. J. , Douglas, K. M. , Druckman, J. M. , Drury, J. , Dube, O. , Ellemers, N. , Finkel, E. J. , Fowler, J. H. , Gelfand, M. , Han, S. , Haslam, S. A. , Jetten, J. , Kitayama, S. , & Ellemers, N. (۲۰۲۰). Using social and behavioural science to support COVID-19 pandemic response. Nature Human Behaviour , ۱–۱۲. https://doi.org/10.1038/s41562-020-0884-z [PubMed], [Google Scholar]
- Wang, Z. , Chen, J. , Boyd, J. E. , Zhang, H. , Jia, X. , Qiu, J. , & Xiao, Z. (۲۰۱۱). Psychometric properties of the Chinese version of the perceived stress scale in policewomen. PLoS One , ۶ (۱۲), e28610. https://doi.org/10.1371/journal.pone.0028610 [Crossref], [PubMed], [Web of Science ®], [Google Scholar]
- Weinberg, A. , & Cooper, C. (۲۰۱۲). The nature of stress in turbulent times. In A.Weinberg & C.Cooper (Eds.), Stress in turbulent times (pp. ۳۹–۶۱). Palgrave Macmillan. [Crossref], [Google Scholar]
- World Health Organization . (2020, March 18). Mental health and psychosocial considerations during the COVID-19 outbreak (No. WHO/2019-nCoV/MentalHealth/2020.1). [Google Scholar]
- Xiang, Y. T. , Yang, Y. , Li, W. , Zhang, L. , Zhang, Q. , Cheung, T. , & Ng, C. H. (۲۰۲۰). Timely mental health care for the 2019 novel coronavirus outbreak is urgently needed. The Lancet Psychiatry , ۷ , ۲۲۸–۲۲۹. https://doi.org/10.1016/S2215-0366(20)30046-8 [Crossref], [PubMed], [Web of Science ®], [Google Scholar]